Ieder mens is creatief.
Ieder mens kan innoveren.

De een heeft hier alleen iets meer hulp bij nodig dan de ander. En die hulp, die bied ik graag! Aan de hand van een gestructureerde (Design Thinking) methode en vele oefeningen help ik je op weg. Stap voor stap doorloop je een ontwerpproces met een hele hoop nieuwe ideeën én een uitgewerkt concept als resultaat.

Mogelijkheden
Workshop Design Thinking

Sinds de jaren '70 maken steeds meer bedrijven en organisaties de overstap naar een nieuwe manier van werken. Design Thinking ligt aan de basis van diverse methodes zoals Lean, Scrum en Design Sprints waarin wordt afgeweken van de traditionele (lineaire) ontwikkelmethodes. Door de principes van Design Thinking toe te passen werk je sneller naar resultaten toe en sluiten deze resultaten bovendien beter aan bij de mensen voor wie ze bedoeld zijn.
Deze workshop start met een korte presentatie over Design Thinking. Hierin worden op een heldere manier de principes en technieken uiteen gezet. Vervolgens ga je aan de slag met een voor jullie relevante casus waarin de praktische uitvoering van Design Thinking verder wordt uitgewerkt. Afhankelijk van de complexiteit van de casus en jullie wensen kan deze workshop gebruikt worden als introductie, invulling van een teamdag of om een verandertraject in gang te zetten.

Aantal deelnemers: 5-25 | Kosten: vanaf €350,- excl. btw

Congres: van theorie naar praktijk

Een goed congres bezoeken is een van mijn favoriete bezigheden. Inspirerende sprekers, nieuwe ideeën: ik barst altijd van de plannen wanneer ik terug naar huis ga. Eenmaal daar aangekomen dringt de dagelijkse realiteit zich echter weer op en verdwijnen mijn ambities en plannen al gauw op mijn ellenlange to-do-list. Natuurlijk is dit nooit helemaal te voorkomen, maar zeker wel te beperken door een sessie in het programma te verwerken waarbij de opgedane theorie direct een praktische invulling krijgt. Zo'n sessie is dit, gebaseerd op de principes van Design Thinking.
Design Thinking bestaat uit een set principes die invulling krijgen middels technieken en oefeningen. Het heeft dus geen eigen 'inhoud' en is toe te passen op zeer uiteenlopende onderwerpen. Dit maakt het een zeer geschikt middel om eerder opgedane theorie te verwerken in praktische toepassingen. Samen met de organisatie en eventueel met andere sprekers zorg ik ervoor dat de sessie goed aansluit op de rest van het programma.

Aantal deelnemers: onbeperkt | Kosten: vanaf €420,- excl. btw

Design Thinking in de klas

Design Thinking biedt een waardevolle structuur, uitgangspunten en technieken om diverse ontwerpprojecten vorm te geven. In plaats van een lineair proces waarbij studenten eerst uitvoerig onderzoek doen en vervolgens een oplossing ontwerpen, worden in deze workshop manieren aangeboden om het ontwerpproject iteratief in te richten. Zo oefenen studenten met het beoordelen van hun eigen werk en de opgedane inzichten vervolgens weer te verwerken in een nieuwe ontwerpronde.
Docenten leren in deze sessie de basisprincipes van Design Thinking en kunnen na afloop direct aan de slag met een ontwerpproject in de klas. Verschillende technieken en vele oefeningen komen aan bod met behulp van een voorbeeldcasus waar de groep gezamelijk aan werkt.

Aantal deelnemers: 5-15 | Kosten: vanaf €350,- excl. btw (mogelijk vrijgesteld)

Gastlessen

Als CRKBO-geregistreerd docent sta ik ook incidenteel voor de klas. Ik vind het ontzettend leuk om met scholieren en studenten aan de slag te zijn en doe dit dan ook graag. Voor lessen over creativiteit, brainstormen en natuurlijk (de verschillende fasen in) het ontwerpproces ben je bij mij aan het juiste adres.

Aantal deelnemers: in overleg | Kosten: in overleg

Interesse?


Heb je vragen, interesse in een sessie of wil je gewoon eens wat voorleggen? Ik hoor graag van je via Simone@SimoneZaza.nl of  06 138 15 302. Voor een (uiteraard vrijblijvende) offerte ontvang ik bij je aanvraag graag details over het aantal deelnemers, de locatie en de datum.Ervaring van anderen